Oh!...Aku Tepesona

Kumpulan K-Pop terkenal Korea, So Nyeo Shi Dae ataupun SNSD a.k.a Girl's Generation kembali dengan album terbaru mereka, Oh! dengan single pertama dengan tajuk yg sama. Dengan ini bermakna gua akan kembali hanyut dlm dunia separa realiti gua berpacaran dengan awek2 dr band ini seperti mana mereka menyebabkan gua gila bayang dgn lagu2 terdahulu seperti Gee dan Genie. Dan jgk seperti mana Gee atau Genie yg tampil dgn video klip kiut-miut dan seksi dorg, Oh! jgk hadir ngan video klip baru yg pada gua adalah yg terbaik pernah ditampilkan mereke bersembilan.

1st time dgr Oh!, gua rasa lagu ni annoying giler....sangat2 menggangu fikiran gua, hampir gua nak cakap lagu ni x best. Tapi setelah mendengar buat kali ke-43 hari ni, gua dah mula terikut-ikut irama, lirik, dan nada nyanyian dorg.... Tak pasal2 terkeluar suara perempuan dari tekak gua.

Itu berkenaan lagu, kalo berkenaan video plak, perghhhh......seriously, lebih hebat dr video2 klip dorg terdahulu, dorg tampil ngan lebih comel, matured dan shining....hahaha. Tak jemu gua menonton sejak tiga hari lalu, rasanya ni dah lebih 20 kali gua ulang tayang video nih....sampai dah leh catch up scene-scene menarik





Antara scene yg buat gua syok sendiri ialah...

* Tarian Taeyeon, Yuna & Sooyoung pada 0.39, irama dan tariannya yg sekata buat gua pun nak join sama..
* Pakaian dorg sbg pom-pom girl pada 1.14 adalah dress paling seksi SNSD pernah gua tgk
* Dituruti reaksi muka bengang Taeyeon pada 1.16 bila masuk dressing room dan kemudian kasi arahan kat anak2 buah dia....sweet....
* Jessica buat silap time 1.20 pastu kena marah ngan Taeyeon, my 2nd feveret moment dlm klip nih.....sampai skrg bila ingat gua tersengih sorg-sorg....
* Reaksi muka Sunny pada 1.31, kiut tak hengat...hahahah
* Ekspresi muka Jessica pada 2.00 adalah the most memorable moment utk sebuah video klip pada ingatan gua...hahaha, cara dia terpegun tuh buat gua rasa cam nak bertukar jadi Kamen Rider Hibiki jer....then buat pose poyo...
* 2.54, Sooyoung kenyit mata....terus gua bangun dr tmpt duduk pc gua dah try pose Kotaro Minami dlm Kamen Rider Black, gua sendiri tak tahu kenapa gua berbuat demikian.

itu adalah sebahgian yg gua ingat, nnt gua nak tgk balik pastu sambung review kalo ada apa2 yg menarik lagi.

p/s: takziah kpd kumpulan WonderGirls, penyanyi utama Sun Mi dikatakan akan menarik diri dr kumpulan mega popular tu setelah berakhir bulan Febuari nih atas sbb2 peribadi. Semoga korg terus sukses selepas nih. Buat Sun Mi, ni pesanan gua..."I want nobody, nobody but you!"

1 comments:

- eiNa - February 1, 2010 at 9:08 AM  

hahahah... xpe2.. sun mi benti sbb nk sambung belajar.. biar la dia kumpul ilmu di dada dulu eh... :p

Post a Comment